IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
Back to top
 
 

AICI SE PRODUC BUNĂTĂȚILE DIN LAPTE Realizată cu fonduri europene, prin programul FEADR, măsura 123 – „Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere” – fabrica de produse lactate Cris Sib Lacto a fost ridicată din temelii în anul 2008 pe meleaguri arădene, în localitatea Socodor, iar lansarea producției a început în anul 2011.

 

Construcția și dotările sunt în conformitate cu legislația în vigoare pentru unitățile de procesare a laptelui, având utilaje performante, conforme cu standardele U.E. În ceea ce privește condițiile tehnice și dotarea, unitatea a fost autorizată sanitar veterinar cu ștampila ovală pentru schimburile intracomunitare.

 

Calitatea materiei prime este esențială pentru fabricarea produselor lactate, fapt pentru care au fost achiziționate 30 de tunuri de răcire, amplasate la fiecare fermă, în care laptele proaspăt colectat să fie răcit până la temperatura de 4 grade celsius într-un timp cât mai scurt (mai puțin de 30 de minute) păstrând astfel prospețimea până la ajungerea în fabrică în vederea procesării.

 

Parametrii de calitate pentru produsele fabricate corespund cu specificațiile tehice de produs întocmite la nivelul unității, încadrându-se în condițiile de calitate pentru produsele similare aflate pe piață.

 

Ca dovadă a calității produselor și a tehnologiei aplicate, am implementat sistemul Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) – sistem preventiv de control referitor la asigurarea calității produselor alimentare. Pentru satisfacția consumatorului, printr-o mai mare grijă față de produsele oferite și prin eficientizarea trasabilității, am introdus sistemul de management pentru securitatea alimentară ISO 22000 și am demarat diligențele pentru implementarea sistemului ISO 9001 pentru managementul calității, ambele certificate TUV Germania.

 

Păstrând tradiția de fabricare a brânzeturilor din Mărginimea Sibiului, Cris Sib Lacto oferă un sortiment variat de produse din lapte de oaie, vacă și capră. Portofoliul curpinde: cas din lapte de vacă, caș afumat din lapte de vacă, telemea de Sibiu din lapte de oaie, telemea din lapte de vacă, telemea mixtă, cașcaval Dalia din lapte de vacă, urdă din lapte de oaie/vacă, brânză dulce din lapte de vacă, brânză frământată, brânză de burduf, unt.

 

Cea mai populară este Brânza Telemea de Sibiu din lapte de oaie, un produs tradițional, fabricat după rețeta străveche, la nivelul standardelor europene, lansat pe piață sub brandul Cris Sib Lacto.

 

Dintre aceste produse, 9 au obținut atestarea Asociației Bio România, certificare care garantează că brânzeturile fabricate de Cris Sib Lacto sunt naturale, fiecare produs fiind recunoscut prin sigla aplicată pe ambalaj.